USYNLIG

En ungdomsforestilling om at være ung pårørende til en psykisk syg forælder

Maja lever i en verden af konstant frygt for, hvad der sker om et øjeblik. En verden fuld af uforudsigelighed, for hvordan har mor det mon i dag? Ligger hun på sofaen i mørket, eller danser hun rundt med støvsugeren og har købt nye plastikmøbler inden solen overhovedet er stået op?
Ingen ved helt, hvad der er galt med mor, og ingen spørger ind... Omverdenen spiller bare med på 'alt er okay'. ”Godt, din mor har dig”, siger hendes fortravlede lærer. Og da Maja står med sin meget syge mor, bliver de afvist i døren til psykiatrien med ordene: ”Desværre, du må tage din mor med hjem igen, vi har overbelægning.” Selv Majas bedste ven ved ikke, hvor svært det faktisk er..
USYNLIG handler om at være ung pårørende til en psykisk syg forælder. Om følelsen af at have en døgnåben alarmcentral placeret direkte i hjertet, maven og knoglerne. USYNLIG italesætter  med nænsomhed og omsorg den ensomme og isolerende oplevelse, det er at være pårørende til en usynligt syg forælder. Sådan at flere begynder at forstå, og flere bliver bedre forstået. Forestillingen er egnet fra 13 år.


USYNLIG er en del af hvid støjs undersøgelses- og udviklingsprojekter med fokus på mental sundhed blandt børn og unge, der bl.a. har resulteret i forestillingerne ”Spil Død” om angst blandt børn og unge og ”CUT//” om cutting særligt blandt unge piger.


Målgruppe: fra 7. klasse og op


GRATIS FAGLIGT EVENT
hvid støj har i forbindelse med forestillingen inviteret lærere, pædagoger, studerende og andre fagpersoner til forestilling med efterfølgende dialogbaseret oplæg ved teaterleder Charlotte Ladefoged samt Lars Munk og Emilie Klindt fra SIND Rådgivning. Eventet fandt sted den 21. februar. Dialogen kom til at handle om, hvordan fagpersoner opsporer og tackler unge pårørende til psykisk syge forældre. 


FAGLIGT EVENT, KØBENHAVN 
Vi gentager succesen!
Onsdag den 3. april 2024 inviterer hvid støj til Fagligt Event for lærere, pædagoger, studerende og andre fagligheder med interesse i, hvordan man i sin professionelle praksis arbejder med pårørende børn og unge til psykisk syge forældre. Vi ser først forestillingen USYNLIG, og herefter er der et dialogbaseret fagligt oplæg ved SIND Rådgivning.


Vi ved, at tematikken rummer mange dilemmaer og udfordringer. Derfor er det dialogbaserede oplæg skruet sammen med udgangspunkt i at give plads til det, der fylder for jer som fagpersoner.


Information


Onsdag den 3. april kl. 12:30-14:30
Sted: Teatret Zeppelin, Valdemarsgade 15
Kl. 12:30-13:30 forestilling Usynlig, kort pause, kl. 13:45-14:30 oplæg
Fra 14:30 byder vi efterfølgende på kaffe, lidt sødt og mingling.
Som fagperson kan du deltage GRATIS i forestilling, oplæg og kaffe.
Læs mere om eventet her
Tilmelding nødvendig - for tilmelding skriv en mail til billet@zeppelin.dk.
Oplys institution og funktion ved tilmelding.


Spilletider København:
Tirsdag 2. april kl. 10:00 
Onsdag 3. april kl. 10:00 & 12:30 (Fagligt Event)
Torsdag 4. april kl. 10:00
Fredag 5. april kl. 10:00 (Udsolgt) & 12:30
Lørdag 6. april kl. 13:00 & 15:30
Sted:
Teatret Zeppelin
Valdemarsgade 15
1665 København v
For booking af billetter: www.teaterbilletter.dk/ eller
Kontakt Teatret Zeppelin på tlf. 33 22 04 78 eller mail billet@zeppelin.dk


Spilletider Aarhus:
Mandag 19. februar kl. 10:00 (udsolgt) & 12:00 (udsolgt)
Tirsdag 20. februar kl. 10:00 & 16:00 (URPREMIERE)
Onsdag 21. februar kl. 10:00 & 16:00 (Fagligt Event)
Torsdag 22. februar kl. 10:00 (udsolgt) & 19:30
Fredag 23. februar kl. 10:00 & 19:30
Lørdag 24. februar. kl. 16:00
Sted:
Teatret Svalegangen
Rosenkrantzgade 21
8000 Aarhus C
For booking af billetter til skoleforestillinger mandag-fredag og fagligt event: kontakt os på book@hvid-stoj.dk eller tlf. 61 71 90 17
Billetkøb til familieforestillinger torsdag, fredag og lørdag: www.svalegangen.dk


SAMARBEJDSPARTNERE:
Teatret Svalegangen, SIND Rådgivning, Børnekulturhuset Aarhus, pædagoguddannelsen ved VIA University College, Bedre Psykiatri lokalafd. Aarhus, Cand.psyk. Ingrid Christiansen.  En STOR tak til:
Rikke Lylloff, Louise Thrane, Gustav Andreas Berg, hvid støjs bestyrelse; Mette Bjærge, Lone Hedegaard Kristensen og Ebba Bertelsen, Opgang 2, Bora Bora og Teater Refleksion. Støttet af:

Statens Kunsfonds Projektstøtteudvalg for ScenekunstAarhus KommuneSpar Nord FondenAugustinus FondenAxel Muusfeldts FondHoffmann og Husmans FondBørnekulturhuset i AarhusBUPL's Solidaritets- og KulturfondDriftsorganisationen Godsbanen