[pAp]-[kAs]

For de 5 mdr. - 5-årige og deres familier.
Vinder af Årets Forestilling ved Scenekunstens Priser 2019, Aarhus

pAp-kAsser er ikke kun pAp-kAsser – de kan skabe verdener! Ro af sted i bølgegang og salt havvind, og oplev en frodig skov af træer vokse frem for øjnene af dig, før den i ét nu forvandles til et nyt landskab. Gem dig i kæmpestore pAp-kAsser, eller byg med bittesmå pAp-kAsseklodser – men hold øje med den drilske legekammerats forsøg på at vælte tårnet!

Med sig selv, hinanden og pAp-kAsser bygger spillerne Anna og Kasper universer på bedste børnelogiske manér, som de sammen med publikum oplever og forstår igennem legens uendelige muligheder. For sådan er den, legen – fantasifuld, forunderlig, foranderlig og med sin helt egen logik og tempo. Kun fantasien sætter grænser for, hvor legen kan bevæge sig hen! Skal du bevæge dig med?

Understøttet af sanselig musik og spillernes nærværende kontakt til publikum tilbyder [pAp]-[kAs] vores mindste verdensborgere en kvalitetsoplevelse, der stimulerer hele sanseapparatet og minder deres voksne om legens vigtighed for vores forståelse af verden.

Vinder af Årets Forestilling ved Scenekunstens Priser 2019

Nomineringstekst: "[pAp-kAs] hedder det, den er: en forestilling fyldt med papkasser.
Papkasser, der først står i pæn opstilling, men i løbet af forestillingen bliver brugt til at fremtrylle det ene legeunivers efter det andet. I deres leg holder de to skuespillere kontakt, ikke bare med hinanden, men også med deres publikum, så vi forestillingen igennem har del i legen med kasserne.
Der kastes med kasser, leges gemmeleg, bygges tårne, dyr, robåd og mågeklat. Forestillingen finder primært sted i en leg MED hinanden og kasserne, men også med elementer af konkurrence MOD hinanden; hele tiden i en fin dramaturgisk kurve, så der ikke er for meget drama for de små, men alligevel nok til også at få de lidt ældre til at mærke spændingen, når kasserne væltes – med vilje, og når der er åbenlys kamp om papklodserne.
Og enhver, der har været i kontakt med børn i alderen ½ - 3 år, ved hvor stor forskel der er på, hvad børn på ½ år og på 3 år finder interessant. Men [pAp-kAs] forstår netop at holde balancen, så børn i dette aldersspænd (og deres voksne) er opslugte af, hvad der sker på scenen. Enten fordi de forstår, hvad der sker – eller fordi de bare kan mærke, at her sker der noget særligt; noget der er ladet med betydning: Her leges!
Det er tydeligt, at den ordløse forestilling er skabt ud fra en indsigt og en respekt for, hvad børn i den meget unge aldersgruppe bliver grebet af. Den tager både sin målgruppe og legen alvorligt – samtidig med at den serverer det hele i en stram scenografi og med en legesyg mågeklat i øjet.
"


Støttet af:

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for ScenekunstAarhus KommuneDriftsorganisationen GodsbanenBUPL's Solidaritets- og Kulturpulje