BRANDEN

Ungdomsteater, om livets helt store spørgsmål - tæt på...

Det er inklusionsteater og en særlig måde at opleve teater på! – Ikke improvisationsteater, men du kan blive bedt om at lave en papirflyver, holde en ting eller tage din taburet med hen et andet sted…. for meningen med livet vedrører i høj grad dig!

”Bliver du aldrig bange for, at der ikke er noget der rigtigt betyder noget? Nogle gange føles det som om at hele menneskeheden kunne forsvinde fra jordens overflade for altid, og det ville ikke gøre nogen forskel. Liv. Død. Start. Slut.” 

Det er de tanker Laura gør sig på efterskolen. Hun beslutter sig for at forskanse sig på sit værelse. Det giver ingen mening at gøre andet…

hvid støjs seneste ungdomsforestilling lader de store eksistentielle tanker tage fat i os. For findes den egentlig – meningen med det hele? Eller er det bare noget vi alle, unge som voksne, stiltiende lader som om, at der er.

BRANDEN er ny dansk dramatik med nykomponeret soundscape – teater som rammer, rører og laver rabalder til alle fra 13 år og op.

hvid støjs  kunstneriske ambition med forestillingen er at skabe en ungdomsforestilling, hvor tilskueren har en så direkte interaktion med forestillingen, handlingen og karaktererne som muligt – og ikke distanceres som konventionelle “tilskuere i en sal der betragter en forestilling på en scene”. Derfor sidder publikum på taburetter i det scenografiske rum; en “box” hvor publikum og spillere er på niveau indeni scenografien.

BRANDEN er bl.a. skabt med inspiration fra det japanske ungdomsfænomen Hikikomori, der betyder selv-indelukning eller selv-fængsling – som i vores del af verden kan ‘genkendes’ i vores alles ultra-digitaliserede liv, som kan leves stort set uden “ægte” fysisk kontakt med andre mennesker; DR2‘s programserie Meningen med livet – og andre småtingNihilismenreligioner – og ja eksistensfilosofiske retninger generelt. I centrum det unge menneske og alle de “sandt” og/eller “falsk”‘er der er at forholde sig til og finde sit eget ståsted i som spirende voksen. Forestillingen udspiller sig blandt et nyt hold efterskoleelever på en dansk efterskole.

hvid støj skylder stor tak til: Efterskolen for Scenekunsts årgang 12/13, 13/14 & 14/15 + lærere, Østervangskolens 9. kl. + lærere (Randers), Rønbækskolens 8. kl.+ lærere (Hinnerup), Skovvangskolens 8. kl.+lærere (Hammel) og Elsted Skoles 8.kl. + lærer (Aarhus).Støttet af:

Statens Kunstråds ScenekunstudvalgAarhus KommuneÅbne SceneStatens Kunstfond Tonekunstudvalg for Rytmisk MusikDriftsorganisationen Godsbanen

Sponsorer:

Dit PulterkammerLaserTryk