ORd

"'ORd' er enhver dansklærers drøm" skrev Anne Middelboe Christensen på Teateravisen.dk efter urpremieren på Horsens Teaterfestival i september 2014

Vi bliver glade af ORd – vi undres over ORd – vi væmmes ved ORd… ORd gør noget ved os!
I forestillingen ORd åbner hvid støj op for en fest og et rabalder der hylder ord med musik, lune, dans og leg. Ord og bogstaver bliver bogstaveligt talt kastet rundt på scenen, hvor de fletter sig ind i hinanden og mingler med fortællinger, et dansende alfabet, et MORd i FARe, en onkel med humor, et ordforråd og sågar et ’ORdpoliti’. 

ORd er en forestilling skabt til børn i alderen 6-10 år, og er bl.a. inspireret af den form for stavning, der i indskolingen kaldes børnestavning – en stavning, hvor ord selvfølgelig staves OR. Men det lille stumme ”d”, som ingen rigtig kan høre vil være med i forestillingen og kommer derfor ninjasnigende ind, så der kommer til at stå:

O R d.

hvid støj sceneproduktions 6. urpremiere ORd er en dynamisk 3D ORd-bog båret af ORd-mageri, nykomponeret musik og fysiske ORd-billeder. Med ORd inviterer hvid støj børn og deres voksne indenfor i et ’ORdunivers’ der vækker en legende lyst til læring, en nysgerrighed og en undren over vores brug af ord og betydningen af dem.


  • Hvordan opstod ord egentlig?
  • Hvad nu hvis vi ikke kunne tale sammen, men måtte kommunikere via signaler som dyr?
  • Hvordan synger en solsort en gyser?
  • Hvordan udtaler man ”dør”? Hvad er bløde ord? Hvor mange sprog findes der i verden? Hvad er en slutseddel?

hvid støj producerer engagerende og visuelle teateroplevelser med et glimt i øjet – til alle aldre!

! OBS !     hvid støj har udviklet en digital platform til forestillingen ORd – men vent med at præsentere dine elever for den til efter de har set forestillingen.

hvid støj tilbyder også gerne en lille ORd-stop-motion-animationsfilm-workshop…. sikken et ORd…. efter forestillingen for op til 30 elever. Kontakt teatret og hør nærmere!Støttet af:

Statens Kunstråds ScenekunstudvalgAarhus KommuneÅbne SceneBUPL’s Solidaritets- og KulturpuljeDriftsorganisationen Godsbanen

Sponsorer:

Dit Pulterkammer