Sans med Laura – Pædagogisk Materiale

I dette Pædagogisk Materiale kan I hente inspiration til, hvordan I kan forberede børnene på at skulle se den sanselige teaterforestilling Senses of Cities, og en række sanseøvelser, der kan bruges som efterbearbejdning til at forlænge teateroplevelsen. Det hele har fokus på at udfordre, lege og eksperimentere med kroppens sanselighed. Hertil er følgende punkter fra de pædagogiske læreplaner centrale, da vi beskæftiger os med barnets:

alsidige personlige udvikling – sociale kompetence – sproglige udvikling – krop og bevægelse

Sanseudvikling sker hele livet og er vital for vores evne til at modtage og bearbejde stimuli – en stimuli, som man i en stadigt mere digital verden risikerer at miste opmærksomheden på. Med krop og bevægelse undersøger og mærker man verden, og denne udforskning af omverdenen styrker barnets motoriske færdigheder. Ved aktivt at udforske kroppens sanselige muligheder kan børn opnå indsigt i både sig selv, sin sidemakker og omverdenen. Børns udvikling hænger tæt sammen med kroppens evne til at sanse, og et velfungerende sanseapparat har betydning for barnets selvfølelse, kropslighed og for dets deltagelse i sociale sammenhænge.

Forberedelse: Inden I skal i sanseteatret

Inden I skal besøge Laura i sanseteatret, kan i aktivere jeres sanser i dette hæfte: hent hæftet her.

I kan også se video og billeder fra forestillingen her

Efterbehandling: Øvelser til bearbejdning og refleksion over teateroplevelsen. 

Øvelse: Synssansen – klik på linket

Øvelse: Lugtesansen – Klik på linket

Øvelse: Høresansen – Klik på linket 

Øvelse: Smagssansen – Klik på linket

Øvelse: Følesansen – Klik på linket

Afrunding

Vi håber, at I får glæde af hæftet, der giver jer mulighed for at aktiverer sanserne og skabe en dialog med børnene herom. Vi håber også, at I havde en god oplevelse i sanseteatret med Senses of Cities, og at I fik udforsket og leget med de fem sansers mange egenskaber, pudsigheder og muligheder!

Vi vil meget gerne høre fra jer, hvad I synes om øvelserne og deres relevans i forhold til at udfordre og udvikle børnenes sanser, motoriske kompetencer og sociale færdigheder. Vi arbejder hele tiden på at gøre os bedre til at formidle både teateroplevelsen og undervisningsmaterialet, så det modtages bedst muligt af vores publikum – både børnene og deres voksne.

Vi vil også meget gerne se, hvad I får ud af øvelserne. Del jeres oplevelse med os på de sociale medier www.facebook.com/hvidstoj, tag os på Instagram @hvidstoj eller brug hashtaggene #hvidstoj og #sensesofcities.

I er altid velkomne til at kontakte os på tlf. 6171 9017 eller pr. mail: info@hvid-stoj.dk


Sans med Laura - inden i  skal i sanse teatret. senses of cities. hvid støj scenenproduktion